Mikulec: Igyekszünk minél több kishatárátkelőt megnyitni

Mikulec: Igyekszünk minél több kishatárátkelőt megnyitni

A határellenőrzést végző alakulatok megerősítése után a rendőrség igyekezni fog fokozatosan minél több jelenleg lezárt kishatárátkelőt megnyitni – jelentette ki Roman Mikulec (OĽA-NO) belügyminiszter.

„33 kishatárátkelő van lezárva, igyekszünk minél többet megnyitni” – mondta a kormány ülését követően. Megerősítette, hogy amint a körülmények lehetővé teszik, egyes átkelőkön külön sávot alakítanak ki a beoltottak számára. A belügyminiszter azt is jelezte, ha a környező országokban romlik a járványhelyzet, akkor Szlovákia szigorítja a határátlépést, itt főként az emelkedő csehországi járványszámokra figyelmeztetett.

A kormány szerdán jóváhagyta, hogy a Pénzügyi Igazgatóság (FS) 500, valamint az Igazságügyi Rendészet és Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) 200 tagja is részt vegyen a határellenőrzésben az év végéig.

„Szükség szerint közösen fognak ellenőrizni a rendőrökkel a belső schengeni határokon található egykori határátkelőkön a Magyarországgal, az Ausztriával, a Csehországgal és a Lengyelországgal közös határon. Emellett a járványügyi intézkedésekkel összhangban felügyelik a közrendet az ország egész területén” – közölte a belügyminisztérium.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet