Elstartolt a 2021-es Gombaszög

Ugyan a koronavírus-járvány miatti helyzet jelentősen megnehezítette a tervezést, a szervezők kitartó munkájának hála idén is tartalmas és színes program várható Gombaszögön, a felvidéki magyarok legnagyobb találkozóhelyén, amely tábor, fesztivál és szabadegyetem is egyben.

A Gombaszögi Nyári Tábor tegnap a nulladik nappal vette kezdetét, koradélután megnyíltak a kapuk és megérkeztek az első fesztiválozók is. Az ünnepélyes megnyitóra ma délelőtt a Tóth Károly sátor árnyékában került sor – a fesztivált Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Orosz Örs főszervező nyitotta meg.

A program azonban már tegnap elindult. Este a Besh o Drom és a Rómeó vérzik zenélt a KocsmaKertben, a Szifon teraszon pedig a rozsnyói endorfin és a Babadara lépett fel. A Folkszögletben a Pósfa húzta a talpalávalót, majd Szalonna és bandája vette uralma alá a színpadon. A tábor irodalmi sátra idén megújult, ezentúl Grendel-sátorként működik, emléket állítva Grendel Lajosnak, a szlovákiai magyar irodalom kiemelkedő alakjának.

A gombaszögi programhelyszínek listája idén a DH mólóval bővül, amelyet a Diákhálózat lelkes aktivistái töltenek meg programmal. Az egész hetes részletes program IDE KATTINTVA érhető el. Ma este fellép a Farkas Attila trió, a Csaknekedkislány, a TooFar, a Rage Against The Machine tribute by Subscribe, valamint A kutya vacsorája zenekar. A Folkszögletben táncház és koncert, a Korona Sátorban Varga Milán, valamint Göbő Anna és Göbő Sándor koncertjét hallgathatják meg a komolyzene rajongói. A PajtaSzínházban Fandl Ferenc adja elő Soóky László: A nagy (cseh)szlovákiai magyar forradalmi gulyásparti című alkotását. 

  • forrás, fotók: Gombaszögi Nyári Tábor

Related Posts

A gombaszögi fesztivál szervezőinek közleménye
Gombaszög: utolsó lehetőség kedvezményes jegyre
Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata