Idén az online térben rendezik meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXVI. Országos Találkozóját

Idén az online térben rendezik meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXVI. Országos Találkozóját

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) 2021. október 8-án, pénteken 14:00 órai kezdettel rendhagyó formában, az online térben szervezi meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXVI. Országos Találkozóját.

Az SZMPSZ egyik legrangosabb rendezvénye a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Országos Találkozója, mely minden évben Rozsnyón kerül megrendezésre. A világjárvány következtében az idén az SZMPSZ Országos Elnöksége a nagyközönség számára a konferencia online formáját választotta, melynek megtekintése regisztrációhoz kötött – tájékoztatott honlapján a pedagógusszövetség.

Az idei virtuális pedagógustalálkozó keretében 3 plenáris szakmai előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. “Száz év kisebbségben – a szlovákiai magyarság önszerveződésének évszázada” címmel Simon Attila történész, a somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatója tart előadást. Pintes Gábor, a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem dékánja előadásának témája a “Hagyomány és korszerűség”. A komáromi Comenius Pedagógiai Intézet igazgatója, Fodor Attila előadásának címe “Magyar iskola 2021: az új évtized kihívásai”.

A rendezvényen jelenléti formában átadásra kerülnek a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által alapított díjak és a Felvidéki Magyar Pedagógus Díj.

A szervezők arra kérik az intézményvezetőket, a tantestületeket, hogy csatlakozzanak a találkozóhoz, és munkaértekezlet formájában vegyenek részt az online rendezvényen, majd a közös megtekintésről küldjenek fotót az SZMPSZ részére.

A pedagógustalálkozóra 2021. október 5-ig lehet regisztrálni a következő linken: https://forms.gle/DduTd1pfdAjcP5QX6

  • Rozsnyó-vidék, forrás: szmpsz.sk, illusztrációs fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet