A biztosító honlapján ki lehet számolni, mekkora lesz a 13. nyugdíj

A Szociális Biztosító honlapján működtetett számológéppel kiszámolhatják a nyugdíjasok, hogy mekkora 13. nyugdíjat kapnak idén – tájékoztatott Zuzana Dvořáková, a biztosító szóvivője. A 13. nyugdíjat már novemberben megkapják. „A számológép egyszerűen működik, elég beírni, hogy mekkora havi nyugdíjat kap az illető, majd az ‘azonnal kiszámol’ mezőre kell kattintani és megjelenik a 13. nyugdíj összege – tette hozzá a szóvivő.

Nemcsak euróban, hanem más pénznemekben is ki lehet számolni az összeget, a külföldről érkező nyugdíj átszámításához az Európai Központi Bank és a Szlovák Nemzeti Bank 2021. szeptember 1-jén érvényes árfolyamait használja a biztosító.

„A Szociális Biztosító automatikusan fizeti novemberben a 13. nyugdíjat, nincs szükség kérvényezésre” – hangsúlyozta Dvořáková. A 2021-es 13. nyugdíj maximális összege 300 euró lesz, azok kapják, akiknek 218,06 eurónál alacsonyabb a nyugdíjuk. Minél magasabb a nyugdíj, annál alacsonyabb a 13. nyugdíj-kiegészítés: a legkisebb összeg 50 euró lesz. 50 eurót azok kapnak, akiknek a havi nyugdíja 912,51 euró vagy ennél több.

  • forrás: tasr, illusztrációs fotó: pexels.com

Related Posts

Harmadik Kor Egyeteme: képzést indítanak Rozsnyón 50 év felettiek számára
Idén is egy összegben, júniusban fizetik ki a szülői nyugdíjat
Szociális Biztosító: novemberben fizetik ki a 13. nyugdíjat, nem kell kérvényezni