Konferencia: Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében – előadási lehetőség fiatal kutatóknak

Konferencia: Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében – előadási lehetőség fiatal kutatóknak

A Kisebbségi Jogvédő Intézet többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez – a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel. A Zoom-konferencia 2021. november 4. és 6. között kerül megrendezésre. 

A konferencia harmadik napján, november 6-án a szervezők lehetőséget biztosítanak a témával foglalkozó PhD-hallgatóknak, doktorjelölteknek, fiatal kutatóknak előadás tartására – tájékoztatta portálunkat az intézet.

A 15-20 perces előadás magyar vagy angol nyelven tartható, témája a határon túli magyar kisebbségek védelmének kérdése vagy általánosan a nemzeti kisebbségek védelmére fókuszáló jogi vagy más releváns társadalomtudományi (pl.: politológiai) előadás, akár a nemzeti jog, akár az uniós vagy nemzetközi jog perspektívájából.

Az elhangzott előadásból készült tanulmány a szerkesztőkkel történő egyeztetést követően megjelenésre kerülhet a KJI tudományos kiadványaiban. A konferencián való részvétel, valamint az előadási és publikálási lehetőség ingyenes.

Az érdeklődők 2021. október 24-ig jelentkezhetnek e-mailben a jogvedo.intezet@kji.hu címen egy legfeljebb 2000 leütéses (szóközökkel) absztrakt, valamint rövid önéletrajz megküldésével. A konferenciával kapcsolatos további kérdésekre ugyanezen az elérhetőségen kaphatnak választ a jelentkezők.  

  • Rozsnyó-vidék/KJI, illusztrációs fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet