“A klímaváltozás hatásaiból eredő kihívások” – publikációs pályázati felhívás

A Külügyi Műhely Alapítvány pályázatot hirdet kéziratok leadására a 2022. első félévében megjelenő, “A klímaváltozás hatásaiból eredő kihívások –Válogatott tanulmányok a globális éghajlatváltozás jogi, politikai, gazdasági és társadalmi vonatkozásairól” munkacímű tanulmánykötetben történő publikáláshoz. A kötet célja, hogy különböző földrajzi távlatokban – országos, regionális, kontinentális, globális szinten – elemezze a klímaváltozás okozta negatív hatásokat és az azt enyhíteni/megoldani kívánó intézkedéseket.

Nem vitás, hogy a klímaváltozás korunk egyik legsúlyosabb, globális szintű környezeti problémája, amely eltérő mértékben, de a Föld minden államára és teljes népességére hatást gyakorol. A hatások és kihívások alapos tudományos feldolgozására szükség van, nemcsak a témával foglalkozó szakemberek, hanem a társadalom széles körének tudatosítása érdekében is – olvasható az alapítvány felhívásában.

A téma kidolgozásához a szerző az általa szabadon megválasztott módszertan segítségével jogi, politikai, gazdasági, társadalmi, biztonsági és egyéb aspektuson keresztül közelíthet. A tanulmány feltérképezheti egy-egy társadalmi csoport, állam, nemzetközi szervezet vonatkozó programjait, látásmódját. 

A publikáció magyar nyelvű címét és 300 szavas absztraktját 2021. október 24-ig a kmszerkesztoseg@gmail.com e-mail címre küldhetik a jelentkezők. A kéziratokat 2022. február 15-ig várja a pályázat kiírója.

A pályázattal kapcsolatos részletes információk a kulugyimuhelyalapitvany.hu oldalon találhatók.

 

  • Rozsnyó-vidék/KMA, illusztrációs kép: pixabay.com

Related Posts

Helyismereti és Zenebona tábort szerveznek Kassán
XXV. ŐSZIRÓZSA – nótaénekesek országos versenye
32. alkalommal rendezik meg a nyári egyetemeket Rimaszombatban és Komáromban