Három helyen adják be a COVID-19 elleni oltást az 5 és 11 év közötti gyerekeknek

Három, erre a célra létrehozott központban oltják az országban COVID-19 ellen az 5 és 11 év közötti gyerekeket: a pozsonyi  gyermekkórházban (Národný ústav detských chorôb v Bratislave), a Turócszentmártoni (Martin) Egyetemi Kórházban és a kassai Egyetemi Gyermekkórházban – tette közzé weboldalán az egészségügyi minisztérium.

A minisztérium hozzátette, hogy az oltást csak a törvényes képviselő kérheti az olyan, krónikus betegségben szenvedő gyerek számára, akinek állapotát jelentősen súlyosbítaná a COVID-19-fertőzés, esetleg a halálát okozhatná a betegség – adta hírül a TASR.

A minisztérium tájékoztatása szerint az idegrendszeri betegségek, a krónikus tüdőbetegség, a súlyos immunrendellenesség, a daganatos megbetegedések, a krónikus szívelégtelenség, a tüdőbetegség okozta magas vérnyomás, a súlyos vérszegénység vagy más súlyos betegségek jelenthetnek ilyen kockázati tényezőt. Az oltásról szakorvosnak kell döntenie.

Olyan gyerekek törvényes képviselői is kérhetik a védőoltást, ahol a gyerekkel egy háztartásban élő, veszélyeztetett személyre komoly kockázatot jelentene a COVID-19-fertőzés – közölte az egészségügyi minisztérium.

Az oltást a felsorolt három, a veszélyeztetett gyerekek oltását végző központban adják be a www.korona.gov.sk oldalon egyeztetett időpont alapján.

Az ebbe a korcsoportba tartozó gyerekek oltására külön időpontokat jelölnek ki.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Szeptember óta 165 sárgaságos megbetegedést regisztráltak Kassán és környékén
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják