Már lehet regisztrálni a harmadik oltásra – tájékoztatott az egészségügyi tárca

Már lehet regisztrálni a harmadik oltásra – tájékoztatott az egészségügyi tárca

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint már lehet regisztrálni a COVID-19 betegség elleni vakcina harmadik adagjára. Az oltás önkéntes, a legyengült immunrendszerű betegek kérhetik – tájékoztatta TASR hírügynökséget Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

„Az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI) az egészségbiztosítók listái alapján mától (október 13.) minden érintettnek SMS-üzenetet küld” – mondta a szóvivő. Miután megérkezett az SMS, az érdeklődők a www.korona.gov.sk vagy a www.vakcinacia.nczisk.sk oldalon regisztrálhatnak.

„Csak azok regisztrálhatnak, akik megkapják az SMS-t” – figyelmeztetett Eliášová, és hozzátette, hogy az SMS bemutatása után regisztráció nélkül is beadható a vakcina az oltóközpontokban.

Azoknak a betegeknek, akik nem kapnak SMS-üzenetet az NCZI-től, de olyan diagnózisuk van, ami alapján jogosultak a harmadik oltásra, fel kell keresniük kezelőorvosukat, aki, miután megvizsgálja őket, kiállítja a beutalót. Ezután regisztráció nélkül jelentkeznek az oltóközpontban vagy az oltást végző orvosnál.

A szóvivő rámutatott, hogy a harmadik oltás csak négy héttel a második után adható. „Azt tanácsoljuk minden érintettnek, hogy a harmadik oltás előtt konzultáljon a kezelőorvosával.”

Eliášová hozzátette, hogy az egészségügyi dolgozók és a szociális intézmények lakói hat hónappal a második oltás után kaphatják meg a harmadikat. „Azokat, akik átestek a COVID-19 betegségen, és megkapták a vakcina mindkét adagját, egyelőre nem oltják a harmadikkal.”

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet