Az iskolákban év végéig marad az öntesztelés

Év végéig folytatódni fog az öntesztelés az iskolákban – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a csütörtöki kormányülés előtt.

„Folytatódik az öntesztek terjesztése, ismét felvesszük a kapcsolatot az iskolákkal” – közölte az oktatási tárca vezetője. Hozzátette: azok a szülők is csatlakozhatnak, akik korábban nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A keddi (október 12.) adat szerint a tanulók 95,1 százaléka jelenléti, 4,9 százalékuk pedig távoktatáson vett részt. A távúton tanuló diákok közül mintegy 3 százaléknyian választották az online formát, körülbelül 1 százaléknyian pedig telefonon keresztül vagy munkalapok segítségével abszolválják a távoktatást. A stabil arány Gröhling szerint annak is köszönhető, hogy sikerült lerövidíteni az egyéni karantén időtartamát. Az iskolák 85 százaléka szolgáltat adatokat.

A miniszter szerint jövő héten már valószínűleg fekete besorolású járások is lesznek, de az iskolákat ezekben a régiókban sem zárják be. Egy-egy osztályban ugyanakkor szünetelhet a jelenléti oktatás, ha pozitív eset fordul elő. Hozzátette: az elmúlt héten rekord mennyiségű, 276 912 antigén tesztet végeztek el az iskolákban. A pozitív teszteredményt produkálók aránya továbbra is alacsony, csak 0,81 százalék. Az alkalmazottak 0,7 és a diákok 0,3 százaléka esetében PCR teszt igazolta a fertőzést. Összesen 2420 tanulóról van szó.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
„Versfolyam 23” – az online versmondó rendezvény hatodik alkalommal várja a szavalókat
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják