Enyhén romlott a járványhelyzet az országban

Enyhén romlott a járványhelyzet az országban

Az új koronavírus okozta járványhelyzet újabb enyhe romlásáról számolt be Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter a szerdai kormányülés után. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a járványügyi helyzetet ellenőrzés alatt tartják. Hétfőtől (november 1.) 24 szlovákiai járás fekete, 39 bordó, 8 piros, 8 másik pedig narancssárga besorolású lesz. Naponta átlagosan 3646 új esetet vesznek nyilvántartásba. 891 főről 1223 főre nőtt a kórházban kezelt páciensek száma. Pillanatnyilag 129 beteg szorul mesterséges lélegeztetésre – számolt be a TASR hírügynökség.

November 1-jétől már 24 járás fekete besorolású lesz, a Rozsnyói járás bordóra vált

Jövő héten egyetlen járás sem lesz zöld besorolású. Hetente átlagosan 10 000 fővel nő az első adag oltóanyaggal beoltottak száma. A 70 évnél idősebb lakosok közül mintegy 180 000 fő még mindig nem kapta meg az oltást. A kórházban kezelt páciensek 79 százaléka oltatlan, vagy még nem vette fel mindkét adag vakcinát. Az ágyak 32 százalékát már átcsoportosították.

A miniszter szerint óvatos optimizmusra ad okot, hogy a mesterséges lélegeztetésre szoruló páciensek száma az utóbbi néhány napban állandósult (120-130 fő).

A pozitív teszteredményt produkálók közül a legtöbben gyerekek, illetve 35 és 50 év közötti felnőttek.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet