Heger oltásra szólította fel az 50 felettieket, a fekete besorolás néhány tucatnyi lakos beoltásával is elkerülhető lenne

Heger oltásra szólította fel az 50 felettieket, a fekete besorolás néhány tucatnyi lakos beoltásával is elkerülhető lenne

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő felszólította az 50 évnél idősebb lakosokat, hogy oltassák be magukat a COVID-19 betegség ellen. Hangsúlyozta, hogy a legnagyobb számban az oltatlanok kerülnek kórházba, a védőoltás pedig bizonyítottan a leghatékonyabb védelem a fertőzéssel szemben – adta hírül a TASR.

“Az adott járás színe attól függ, hogy hány fertőzött állampolgár él ott. Nem annak alapján válik pirossá vagy bordóvá, hogy mi mit csinálunk itt Pozsonyban, hanem hogy hány pozitív eset van az adott járásban” – jegyezte meg Heger, hozzátéve: azt, hogy egy járás fekete besorolást kapjon, akár már néhány tucatnyi lakos beoltásával is el lehet kerülni. Példaként Pozsonyt hozta fel, ahol a magas átoltottságnak köszönhetően nem fenyeget a fekete besorolás, amelyre a legszigorúbb szabályok érvényesek.

A miniszterelnök kulcsfontosságúnak nevezte a szabályok betartását. A helyzetet a forgalomhoz hasonlította. Hangsúlyozta: nem állhat minden kereszteződésben rendőr, a közlekedési szabályok betartása viszont minden ember felelőssége. “Ha áthajtanak a piroson, azt kockáztatják, hogy az, akinek zöldje van, nagyon csúnyán elkaphatja önöket, és kórházban is végezhetik. Nagyon hasonló a helyzet a coviddal is” – mutatott rá Heger.

Állítása szerint a kormány a súlyosbodó járványhelyzet ellenére még nem foglalkozik a vállalkozók bérpótlékával. Egyelőre nem tárgyalnak a veszélyhelyzet újbóli bevezetéséről sem.

  • forrás: tasr, fotó: teraz.sk


Hagyj üzenetet