A járvány miatt 129 osztály zárva van a Rimaszombati és a Nagyrőcei járásban

Jelenleg 129 óvodai, alap- és középiskolai osztály van zárva a járvány miatt a Rimaszombati és a Nagyrőcei járásban. A hét eleje óta a Rimaszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) közel 800 fertőzött kontaktusait kutatta fel, és már a hadsereg is segít ebben a munkában – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Tatiana Majanová, a regionális közegészségügyi hivatal munkatársa.

A Rimaszombati járásban három óvodai csoportban, 13 alapiskolai és hét középiskolai osztályban szünetel a jelenléti oktatás. A Nagyrőcei járásban hat alapiskolai osztályt zártak be.

Enyhén romlott a járványhelyzet az országban

„64 gyerek és 20 pedagógus tesztje lett pozitív, majd az ezzel a 84 fertőzöttel szoros kapcsolatban álló személyek körében is megjelent a fertőzés” – magyarázta Majanová.

A szakember tájékoztatása szerint a Rimaszombati és a Nagyrőcei járásban is egyre romlik a járványhelyzet, elsősorban iskolákban, munkahelyeken és családokban regisztráltak járványgócokat. „Az előző két héthez képest megsokszorozódott a megbetegedések száma” – mondta Majanová, és hozzátette, hogy mindkét járásban terjed a betegség a közösségekben.

A hét első napjaiban a két járásban összesen 231 fertőzöttet regisztráltak, ebből több mint 180-at a Rimaszombati járásban. A közegészségügyi hivatal összesen 784 kontaktust vizsgált. A hét eleje óta a hadsereg is segít a kontaktkutatásban, és a RÚVZ más részlegeinek munkatársaival is megerősítették a járványügyi osztályt.

November 1-jétől már 24 járás fekete besorolású lesz, a Rozsnyói járás bordóra vált

A Rimaszombati járást hétfőtől (november 1.) pirosból fekete zónába, azaz a harmadik veszélyességi fokozatba sorolja át a Covid-automata. A Nagyrőcei járás bordó lesz.

  • forrás: tasr, illusztrációs kép: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
„Versfolyam 23” – az online versmondó rendezvény hatodik alkalommal várja a szavalókat
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják