Legyünk óvatosak, inkább ne utazzunk az ünnepek alatt, kéri az oktatási miniszter

Az ünnepek alatt romolhat a járványhelyzet és ez veszélybe sodorhatja az oktatást. Ezért Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter arra kéri az embereket, korlátozzák mozgásukat az ünnep alatt, és minimalizálják a másokkal való érintkezést.

Emlékeztetett, hogy a romló járványhelyzet ellenére az iskolákat sikerült működtetni. „Ezért fontos, hogy az ünnepek alatt is mindenki óvatos legyen, lehetőleg minél kevesebb emberrel találkozzon. Beoltathatnák magukat azok a szülők és iskolai alkalmazottak, akik ezt még nem tették meg” – kérte Gröhling.

Rámutatott, hogy minél rosszabb a járványhelyzet egy-egy járásban, annál több osztályban kell elrendelni a távoktatást. Az egészségügyi minisztérium heti adataiból pedig világos, hogy az alacsony átoltottságú járások sötétebb színűek és több gyerek van karanténban.

Enyhén romlott a járványhelyzet az országban

Gröhling ugyanakkor megerősítette, hogy nem lesz országos iskolabezárás. „A közegészségügyi hivatal rendeletei alapján csak azok az osztályokat zárják be, amelyben felbukkan a fertőzés” – mondta.

A járvány miatt 129 osztály zárva van a Rimaszombati és a Nagyrőcei járásban

  • forrás: tasr, fotó: teraz.sk

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Szeptember óta 165 sárgaságos megbetegedést regisztráltak Kassán és környékén
„Versfolyam 23” – az online versmondó rendezvény hatodik alkalommal várja a szavalókat