Kassa megyében kedvezményes termékekkel és szolgáltatásokkal jutalmazzák az oltottakat

Kassa megyében kedvezményes termékekkel és szolgáltatásokkal jutalmazzák az oltottakat

Kassa Megye Önkormányzata a most induló www.preodmenu.sk oldalon gyűjtötte össze, melyik üzletben milyen árura, szolgáltatásra kaphatnak engedményt, kedvezményes belépőt vagy ajándékot a vásárlásnál a megyében a koronavírus ellen beoltottak. Jelenleg 60 helyi kereskedő és szolgáltató nyújt különféle formában kedvezményt az oltottaknak, de a rendszer nyitott a további csatlakozó szubjektumok számára is – tájékoztatott pénteken Rastislav Trnka megyeelnök. 

Rámutatott a jelenlegi szlovákiai kritikus járványhelyzetre, amelyen csak oltással lehet javítani. „Természetesen nemcsak a kedvezmények miatt kellene beadatni az oltást. Az oltottaknak szóló juttatási rendszer elindításával azonban szeretnénk jelzést küldeni, hogy a válallkozások, melyek működtetik a gazdaságot, hozzá akarnak járulni a helyzet stabilizálásához,“ mondta.

Az oltottak az elkövetkező fél évben biztosan élvezhetik a kedvezményeket

A kedvezmények igénybevétele iránt érdeklődőknek az adott üzletben elég felmutatniuk a COVID-igazolványukat, mely tartalmazza az oltásról szóló bejegyzést. Ezt követően leszámolják a vásárolt áru vagy szolgáltatás árából a kedvezményt, esetleg a megvásárolt mellé további terméket kapnak. Az engedményeket bárki igénybe veheti, akit legalábbb egyszer beoltottak.

A megye tájékoztatása szerint az akcióba eddig többek között éttermek, kávézók, szállodák, sportszereket, egészségügyi, kertészeti árucikkeket, ékszereket, mobilokat árusító boltok, fitness és wellness központok kapcsolódtak be Kassáról, Nagymihályból, Iglóról és Tőketerebesről. A kedvezményeket legalább az elkövetkező hat hónapban biztosítani fogják.

Kicsivel több, mint 1000 beoltott kell, és Kassa nem lesz fekete

„Tudom, hogy a félelem és a harag elválasztja a társadalmunkat, mintha kiveszett volna belőle az emberiesség. Ezért is szeretnénk pozitívan motiválni az embereket, akik hajlandóak elgondolkodni azon, hogy ezt a helyzetet csak magasabb beoltottsági aránnyal lehet megváltoztatni,“ állapította meg Trnka. „A társadalomban különféle érzelmek terjednek, és nem tesz jót neki a pozsonyi politikai színtér helyzete sem. Csak arra szeretném felhívni a polgárokat, hogy ne hagyják magukat bevonni a politikai játszmákba, és a saját kritikus gondolkodásuk szerint döntsenek,“ tette hozzá.

Trnka továbbá arról tájékoztatott, hogy ahhoz, hogy Kassa kikerüljön a COVID-automata szerinti fekete besorolásból, az adatok szerint kedden (november 16.) 1010 ötven év feletti beoltott lakos hiányzott.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék/tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet