Az oltatlanok csak előre egyeztetett időpontban mehetnek gyónni

Az oltatlan személyek csak úgynevezett egyéni pasztoráció keretében mehetnek gyónni – közölte honlapján a Szlovák Püspöki Konferencia (KBS).

„Az elképzelhetetlen, hogy a gyóntatószékek előtt sorakozzanak a beoltatlanok. Aki nincs beoltva, annak előre időpontot kell egyeztetnie a lelkiatyával” – közölte a KBS.

A püspöki kar emlékeztetett, hogy már korábban felmentést kaptak a vasárnapi és a parancsolt ünnepeken tartott miséken való részvételi kötelezettség alól azok a hívők, akik a korlátozások és a Covid-automata előírásai miatt nem tudnak ott lenni.

Hétfőtől a piros, a bordó és a fekete járásokban több korlátozás vonatkozik az egyházi rendezvényekre is. Negatív teszt és oltás nélkül csak egyéni pasztoráció lehetséges. OTP-rezsimben hat fő jelenléte engedélyezett. OP-rezsimben (csakis teljesen beoltott vagy a betegségen átesett) piros járásban 200, bordó járásban 100, fekete járásban 50 személy részvétele engedélyezett. A résztvevők adatait és telefonszámát fel kell írni és 14 napig megőrizni, ezt követően pedig megsemmisíteni.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com

Related Posts

A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak ajánlatos beoltatniuk magukat
Szeptember 15-től a kormány megszünteti a Covid-19 miatt bevezetett rendkívüli helyzetet
Vége a járványnak: korlátozások nélkül lehet Horvátországba utazni