Szeptember 15-től a kormány megszünteti a Covid-19 miatt bevezetett rendkívüli helyzetet

Szeptember 15-én 6 órakor véget ér a Covid-19-járvány miatt bevezetett rendkívüli helyzet – az erről szóló javaslatot szerdán hagyta jóvá a kormány.

„A SARS-CoV-2 koronavírus által terjesztett Covid-19 betegség terjedésének megfékezése, a közegészségügy és az emberéletek védelme érdekében 2020. március 11-én a kormány által kihirdetett rendkívüli helyzet és az óvintézkedések okai mára megszűntek” – áll az elfogadott javaslatban.

A rendkívüli helyzet feloldása lehetővé teszi az illegális migránsok kiutasítását Szlovákiából, kivéve a Szíriából érkezőket, mert ott még mindig háború van. Ódor Lajos kormányfő szerint ez több tucatnyi ember kiutasítását jelentheti.

Ódor már augusztusban nyilatkozott a Covid-19 miatt bevezetett rendkívüli helyzet feloldásáról, de figyelmeztetett az ezzel összefüggő egyes óvintézkedésekre, illetve azok más okból kihirdetett rendkívüli helyzethez kapcsolására. Ódor hangsúlyozta, hogy az emberek megsegítését célzó intézkedéseket nem törlik el.

A járvány miatt 2020. március 12-étől hirdetett rendkívüli helyzetet a kormány, emellett a tömeges migráció és az ukrajnai háború miatt is rendkívüli helyzet van érvényben.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
A kormány november 3-ig meghosszabbította a magyar határ ellenőrzését
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják