Államfő: Vesztésre állunk, szükség van a teljes lezárásra

Államfő: Vesztésre állunk, szükség van a teljes lezárásra

Vesztésre állunk a világjárvánnyal folytatott küzdelemben, ezért szükség van a teljes lezárásra – jelentette ki kedden a Pozsony-főrévi (Bratislava – Ružinov) kórház meglátogatása után Zuzana Čaputová államfő. Hangsúlyozta, hogy változtatni kell a hozzáállásunkon, és meg kell állítani a covidról szóló téveszmék terjedését.

Az elnök asszony szerint riasztó a helyzet. Tisztában van vele, hogy a lockdown népszerűtlen intézkedés, ugyanakkor “abszolút elkerülhetetlennek” tartja. “Olyan rossz a helyzet, hogy ennek a szakértők által javasolt intézkedésnek mindenkit érintenie kell” – fűzte hozzá. Elismerte, hogy ez nem fair azokkal szemben, akik felelősségteljesen viselkedtek, betartották az óvintézkedéseket és beoltatták magukat.

“A legrosszabbak vagyunk az egymillió lakosra jutó új fertőzöttek számát tekintve. Nem tudom, mit kell még tenni, vagy mit kell még hallani és látni ahhoz, hogy megváltozzon a hozzáállásunk” – jegyezte meg Čaputová, utalva azokra, akik belehalnak a COVID-ba és más betegségekbe, valamint a kimerült egészségügyi dolgozókra.

Az államfő bízik benne, hogy ha javulni fog a helyzet, figyelembe fogják venni a felelősségteljes magatartást. Csalódott amiatt, hogy hatalmas erőfeszítéseik ellenére az egészségügyi dolgozóknak fenyegetésekkel és gyűlölettel kell szembenézniük. Az embereket felszólította, hogy ne fecsegjenek butaságokat a covidról, hanem hallgassanak a szakértőkre.

  • forrás, fotó: tasr


Hagyj üzenetet