Kassán speciális szállítóeszközeben viszik át a Covid-betegeket egyik osztályról a másikra

Kassán speciális szállítóeszközeben viszik át a Covid-betegeket egyik osztályról a másikra

Speciális fóliasátorban, úgynevezett betegszállító buborékban viszik át az egyik osztályról a másikra a Covid-19 betegeket a kassai Kelet-Szlovákiai Szívkórházban (VÚSCH). Részben ennek a megoldásnak köszönhető, hogy a kórház egyelőre el tudja látni a többi beteget is – számolt be a TASR hírügynökség.

A fertőzöttek szállítása komoly kihívás a kórházakban, utána fertőtleníteni kell a folyosókat, a termeket, gyakran emiatt bénul meg átmenetileg más osztályok működése. A betegszállító buboréknak köszönhetően ez elkerülhető, s a kórházban így más beavatkozásokat is el tudnak végezni.

„Megakadályozza, hogy az átszállítás során megfertőződjenek más osztályok, időt takarítunk meg, és nem kell mindent fertőtleníteni” – mondta Karin Zeisbergová, a kórház tisztifőorvosa. Az eszköz használatát a regionális egészségügyi hivatal engedélyezte.

Maga a buborék afféle kis oxigénsátor, lélegeztetni is lehet benne a beteget. „Eredetileg a mentőautókban akartuk használni, biztonságos, a működtetése egyáltalán nem bonyolult, az ápolók gyorsan megtanulták, és már napi szinten használjuk” – tette hozzá Matej Moščovič, a kórházban kialakított Covid-osztály vezetője.

  • forrás: tasr, fotó: vusch.sk


Hagyj üzenetet