Bezárnak a középiskolák és az alapiskolák felső tagozatai a Rozsnyói járásban

Bezárnak a középiskolák és az alapiskolák felső tagozatai a Rozsnyói járásban

A Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal a járási járványügyi bizottság döntése alapján november 29-től (hétfő) elrendelte a Rozsnyói járásban működő összes középiskola bezárását, valamint a jelenléti oktatás felfüggesztését az alapiskolák felső tagozatán. 

A Rozsnyói járásbeli romló járványhelyzet miatt ma, november 26-án ülésezett a regionális járványügyi bizottság, mely egyhangúlag bizonyos iskolák működésének korlátozása mellett döntött – áll a Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal Facebook-oldalán péntek délelőtt közzétett közleményben. November 29-től (hétfő) megszűnik a jelenléti oktatás a járás minden középiskolájában és az alapiskolák felső tagozatán. A közegészségügyi szakemberek folyamatosan figyelni fogják az alapiskolák alsó tagozatait, és amennyiben a helyzet megköveteli, egyénileg ezekben az osztályokban is szüneteltetni fogják az oktatást.
Tudatosítjuk ezeknek a döntéseknek a komolyságát és következményeit, azonban a járványügyi helyzet állandóan romlik. A járásban a pozitív esetek több  mint egyharmada 18 év alatti. A megbetegedés nem jelent közvetlen veszélyt a gyermekek egészségére, viszont a gyerekek találkozása a közösségekben növeli a mobilitást és a betegség továbbvitelét a családokba.
A közegészségügyi hatóság hangsúlyozza, hogy a döntésük nem politikai, hanem tisztán szakmai jellegű. “Arra kérjük a nyilvánosságot, hogy fogadja el a döntésünket. Nem volt könnyű, de valamennyi tényt mérlegelve szakmai szempontból ez a megoldás a legészszerűbb” – nyilatkozták a szakemberek.
A mai nap mérlege szerint 50 óvodából 2 tart zárva, az oktatást a 34 alapiskola 22 alsó tagozatos osztályában, a felső tagozaton pedig 32 osztályban szüneteltetik. A járás 7 középiskolájának 26 osztálya is zárva van.
A regionális járványügyi bizottság rendszeres időközönként tárgyalni fog, és ezt a rendkívüli intézkedést csak a szükséges ideig vezetik be.
  • pr-i, Rozsnyó-vidék/bumm, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet