A szakértői konzílium teljes mértékben egyetért az iskolák bezárásával

A szakértői konzílium teljes mértékben egyetért az iskolák bezárásával

A szakértői konzílium teljesen egyetért a regionális közegészségügyi hivatalok intézkedésével, melynek értelmében felfüggesztik a tantermi oktatást. Ezt közös állásfoglalásban szögezték le, amelyről csütörtökön tájékoztatták a TASR hírügynökséget.

„Teljes mértékben támogatjuk a regionális közegészségügyi hivatalok döntéseit, amelyek a helyi hatóságokkal együttműködve megteszik a szükséges lépéseket. A regionális közegészségügyi szakemberek ismerik a helyzetet a régiójukban, és kötelességük minden szükséges intézkedést megtenni az emberi életek megmentéséért, beleértve a tanítás ideiglenes szüneteltetését is” – hangsúlyozták.

A szakértők leszögezik, tisztában vannak azzal, hogy az iskolák bezárása problémákat okoz, de rámutattak, hogy katasztrofális a járványhelyzet, a kórházak már nem bírják a terhelést, a szülők pedig okkal féltik a gyerekeik egészségét.

„Az oktatáshoz való jog rendkívül fontos, de az élethez és az egészséghez való jog ennél is fontosabb. Ideális megoldás nem létezik. Mi magunk javasoltuk két héttel ezelőtt, hogy zárják be az iskolákat az egész országban” – mondták, hozzátéve, hogy a lezárás hét munkanapra szólt volna.

A szakemberek szerint jelenleg egyetlen osztályterem sem mondható teljesen biztonságosnak. Figyelmeztettek, hogy a betegség a gyerekek és a fiatalok körében terjed a legjobban. Hangsúlyozták, javaslatuk célja az volt, hogy csökkentsék a fertőzés veszélyét és annak kockázatát, hogy a fiatalok megfertőzzék az idősebbeket, mert éppen közülük kerülnek kórházba a legtöbben, és a halálozási arány is ebben a korcsoportban a legnagyobb.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet