COVID-korlátozások: Szombaton letelik a tíz nap, értékelik a járványadatokat

Szombaton (december 4.) – a lockdown bevezetése utáni tizedik napon – fogja az egészségügy-miniszter és a többi szakértő kiértékelni a világjárvánnyal kapcsolatos adatokat – jelentette ki a pénteki sajtótájékoztatóján Eduard Heger (OĽANO) kormányfő.

A kormányfő hozzátette: az elemzés alapján fognak esetlegesen újabb óvintézkedéseket javasolni.

Ha az intézkedések enyhítése szóba kerül, az Heger szerint a beoltottakra és azokra vonatkozik majd, akik már leküzdötték a COVID-19 betegséget. „Hogy mikor és hogyan, ez majd kiderül a holnapi értékelés után” – mondta a miniszterelnök.

Heger az ellenzék vezetőit ismét oltásra szólította fel. Elismerte, hogy a koalíció tagjaival már beszéltek a kötelező oltás lehetőségéről, de megállapodás egyelőre nem született.

A kormányfőnek bevallása szerint nincs tudomása olyan, COVID osztályokon dolgozó egészségügyi alkalmazottakról, akik nem kaptak jutalmat. „Ha létezik ez a probléma, megvizsgáltatom. Én azt az információt kaptam a miniszter úrtól, hogy a pénzt kifizették” – fűzte hozzá.

A kormány múlt héten teljes lezárást jelentett be a rossz járványhelyzet és a kórházban kezelt páciensek magas száma miatt. Egyben kilátásba helyezte, hogy tíz nap után felülvizsgálják a bevezetett óvintézkedéseket.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják
A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak ajánlatos beoltatniuk magukat