Kormányfő: Az oltatlanok kórházi kezelése emészti fel a legtöbb pénzt

A szeptember 1. óta kórházba került koronavírus-fertőzött páciensek gyógykezelésének költségei elérik a 40 millió eurót. Ebből 37,5 millió eurót fordítottak az oltatlan páciensek kórházi kezelésére. Ezt Eduard Heger (OĽANO) kormányfő jelentette ki a parlamentben, a „kérdések órája” keretében. Beszélt a megelőzhető halálesetekről és az egészségügyi következményekről is. Hangsúlyozta, hogy az oltottak védettebbek az új koronavírussal szemben, és kisebb mértékben terjesztik azt.

„A kormánytagok közül senki sem osztja az embereket oltottakra és oltatlanokra. Ezt a felosztást a COVID-19 végzi el. A COVID szedi az áldozatait az oltatlanok közül, mivel ők nem védettek. Ez teljesen természetes. Ha semmink sincs az esőben, bőrig ázunk. Ha van esernyőnk vagy esőkabátunk, az természetesen megvéd minket” – fejtette ki Heger.

A miniszterelnök megemlítette azokat a statisztikákat is, amelyek szerint az új fertőzöttek többsége oltatlan személy. Hasonló a helyzet a kórházban kezelt fertőzöttekkel is: több mint 80 százalékuk nincs beoltva. A mesterséges lélegeztetésre szoruló betegek körében az oltatlanok aránya a 90 százalékot is meghaladja.

Štefan Kuffa független képviselő templomnyitást firtató kérdésére a kormányfő azt válaszolta, hogy amint csökkenni kezd a kórházban kezelt fertőzöttek száma és kisebb teher fog nehezedni a kórházakra, enyhítenek az óvintézkedéseken, de csak az oltott személyek számára, mivel ők sokkal védettebbek, és közülük sokkal kevesebben kerülnek kórházba.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Szeptember óta 165 sárgaságos megbetegedést regisztráltak Kassán és környékén
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják