A szállodák éttermeiben csak az elszállásolt vendégek fogyaszthatnak

A szállodák éttermeiben csak az elszállásolt vendégek fogyaszthatnak

December 25-től a szállodák már nem csak olyan vendégeket fogadhatnak, akik ott-tartózkodása munkavégzéssel vagy egy egészségügyi intézmény felkeresésével függ össze. Ugyanakkor csak oltott vagy gyógyult vendégeket szállásolhatnak el. Az erről szóló igazolás mellett az ügyfeleknek negatív koronavírus-tesztet is fel kell majd mutatniuk. Ez a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának (ÚVZ) aktuális rendeletéből következik.

December 25-től már több vendéget fogadhatnak a szállodák

Az oltott vagy gyógyult vendégeknek 72 óránál nem régebbi RT-PCR, illetve LAMP tesztet, vagy 48 óránál nem régebbi antigén tesztet kell majd felmutatniuk. Nazális antigén teszt közvetlenül a helyszínen is abszolválható lesz.

A hotelek éttermeiben az elszállásolt vendégek fogyaszthatnak, de tilos lesz ünnepségeket vagy más jellegű rendezvényeket tartani.

A szállodák és a rövid távú szállást nyújtó létesítmények férőhelyeinek csak 75 százalékát lehet majd elfoglalni, az üzemeltetőnek pedig gondoskodnia kell a gyakoribb takarításról, fertőtlenítésről. A korlátozások nem vonatkoznak a hosszú távú szállást nyújtó létesítményekre és a karanténszállásokra.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet