Megerősítő oltás: Az NCZI csaknem 1,5 millió meghívót küldött szét a napokban

Megerősítő oltás: Az NCZI csaknem 1,5 millió meghívót küldött szét a napokban

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) a napokban csaknem 1,5 millió SMS üzenetet küld szét, melyekben a COVID-19 betegség elleni vakcina megerősítő dózisának felvételére hívja az állampolgárokat. A TASR hírügynökséget Alžbeta Sivá, az NCZI szóvivője tájékoztatta.

“Az SMS üzenet tartalmazni fogja a PIN kódot, amely a korona.gov.sk oldalon keresztül történő regisztrációhoz szükséges” – pontosított Sivá. Ezt a kódot elküldték az első dózisra való regisztrálás után is.

A harmadik, ún. megerősítő oltást leghamarabb a második dózis beadása után három hónappal vehetik fel a 18 évnél idősebb érdeklődők.

A szóvivő elmondása szerint azok is regisztrálhatnak a megerősítő oltásra, akik az oltakozás után estek át a COVID-19 betegségen, vagy monoklonális ellenanyagokkal kezelték őket. Azok, akik “egyadagos” vakcinát kaptak, két hónap elteltével vehetik fel a megerősítő oltást.

Regisztrálni a https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia-3-vlna linkre kattintva lehet.

Az mRNA vakcina harmadik adagjáról szóló útmutatást hétfőn (december 13.) frissítették. Szlovákia az egészségügyi minisztérium közleménye szerint csatlakozott a világ más országaihoz, ahol az egyes dózisok beadása közötti időintervallumot a vonatkozó tudományos tanulmányokra támaszkodva már lerövidítették.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet