Január 10-től megtarthatók lesznek a kulturális rendezvények

Hétfőtől (január 10.) megtarthatók lesznek a kulturális rendezvények. Azok vehetnek részt rajtuk, akik beoltatták magukat a COVID-19 ellen, illetve akik már átestek a betegségen. A látogatók létszáma nem haladhatja meg az 50 főt. Erről a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma tájékoztatott, arra az egyezségre hivatkozva, amely a kormány pénteki online ülésén született meg.

„A miniszterelnökkel és az egészségügyi miniszterrel folytatott hosszú politikai tárgyalások és a szakértőkkel folytatott konzultációk után sikerült előrelépni” – jelentette ki Natália Milanová (OĽANO) kulturális miniszter.

Hozzátette: bővebb tájékoztatással az egészségügyi minisztérium fog szolgálni, a pontos feltételeket pedig az országos közegészségügyi hivatal (ÚVZ) rendelete fogja meghatározni.

A „Nyissuk meg a kultúrát!” (Otvorme kultúru) kezdeményezés kedden (január 4.) felhívta a figyelmet, hogy az éttermek mintájára a mozikat, színházakat, koncerttermeket is meg lehetne nyitni. A kezdeményezést támogatásukról biztosították az SaS és a Za ľudí koalíciós pártok.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják
A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak ajánlatos beoltatniuk magukat