A kormány jóváhagyta: január 18-ig nincs COVID-automata

A kormány jóváhagyta: január 18-ig nincs COVID-automata

A kormány a pénteki online ülésén jóváhagyta azt a határozatot, amelynek értelmében a COVID-automata felfüggesztve marad január 18-ig bezárólag. Erről Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője tájékoztatott pénteken. A COVID-automatát eredetileg a kijárási tilalom idejére függesztették fel. Mivel ez utóbbi január 10-től nem érvényes, a kormánynak újabb határozatot kellett elfogadnia a COVID automata felfüggesztéséről.

“A kormány jóváhagyta a COVID-automata felfüggesztését január 18-ig bezárólag. A kabinet határozata értelmében a COVID-automatát a kijárási tilalom idejére függesztették fel. Mivel a kijárási tilalom vasárnap véget ér, hétfőtől automatikusan életbe lépne a COVID-automata, a kormánynak ezért határoznia kellett a felfüggesztéséről” – fejtette ki Eliášová.

Január 10-én megszűnik az éjszakai kijárási tilalom, de marad a veszélyhelyzet és az óvintézkedések

Hétfőn (január 10.) megszűnik az éjszakai kijárási tilalom. Érvényben marad ugyanakkor az összes eddigi óvintézkedés, amely az üzleteket, szolgáltató egységeket, szállodákat, síközpontokat és távolsági járatokat érinti. Nem szűnik meg a veszélyhelyzet és a gyülekezési tilalom sem. Hatnál több személy nem gyülekezhet egy helyen.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet