Itt az OP plusz rendszer: január 19-től több létesítményre és rendezvényre is ez vonatkozik

Itt az OP plusz rendszer: január 19-től több létesítményre és rendezvényre is ez vonatkozik

Szerdától (január 19.) lép érvénybe az új OP+ rendszer az egyes létesítményekben, például a fitness- és wellnessközpontokban, az aquaparkokban, a gyógyfürdőkben, valamint a szállodákban és a turistaszállókban. A rendelet a magas kockázatú rendezvényekre, például az esküvőkre, a diszkókra és minden, vendéglőben tartott rendezvényre is vonatkozik – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az országos közegészségügyi hivatal, amely hétfőn ismertette a járvánnyal kapcsolatos új rendelkezéseket.

A közegészségügyi hivatal tájékoztatása szerint az OP+ rendszer feltételeinek azok a teljesen beoltott személyek felelnek meg, akik megkapták az emlékeztető oltást is.

Azok a teljesen beoltott személyek is megfelelnek a kritériumoknak, akik 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy LAMP-, illetve 48 óránál nem régebbi antigénteszt-eredményt tudnak felmutatni.

18 éves és 2 hónapos korig a teljesen beoltott személyekre is érvényes az OP+, nekik nincs szükségük emlékeztető oltásra vagy negatív teszteredményre.

Ez vonatkozik azokra a kétadagos vagy egyadagos vakcinával teljesen beoltott személyekre is, akik 180 napnál nem régebben estek át a COVID-19-en.

Azok a személyek is megfelelnek az új rendelkezésnek, akiknek az egészségügyi minisztérium szakmai rendelkezése értelmében nem javasolt a COVID-19 elleni védőoltás, és ezt a mentességről szóló dokumentummal tudják igazolni. Nekik 72 órásnál nem régebbi negatív PCR- vagy LAMP-teszteredményt, illetve 48 órásnál nem régebbi antigén teszt-eredményt kell felmutatniuk.

Azok a hat és 12 év és két hónap közötti gyerekek, akiknek a negatív PCR- vagy LAMP-teszteredményük 72 órásnál nem régebbi, vagy az antigén tesztjük eredménye 48 órásnál nem régebbi, szintén megfelelnek az OP+ rendszer kritériumainak. A hat év alatti gyerekeknek nincs szükségük tesztre.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet