A kassai kórházban nőtt a betegek száma, omikronnal fertőzöttek is vannak közöttük

A hétvégén kissé emelkedett a COVID-19-betegek száma a kórházban – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Monika Krišková, a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) szóvivője. A kórházba kerültek mintegy tíz százalékánál pozitív eredményt mutatott a teszt az omikron variánsra. A múlt hétfőn és kedden (január 17-18.) megvizsgált betegeknél ez az arány 80 százalék volt.

Jelenleg 81 fertőzöttet kezelnek kórházban. Tizenegyen kritikus állapotban vannak, mesterséges lélegeztetésre szorulnak, hét beteg high-flow oxigénkezelést kap. A kórházban ápolt betegek 77 százaléka nincs beoltva, hat százalékuk egy oltást kapott, 17 százalékuk teljesen beoltott.

Jan Slávik, a kórház főigazgatója stabilnak nevezte a helyzetet. „A betegek száma több héten át csökkent, de a napokban változást tapasztalunk. A hétvégén kissé emelkedett a kórházi ápolásra szorulók száma. Ez azt jelzi, hogy kezd változni a helyzet, és az omikron-hullám megjelenésével a közeljövőben ismét romlásra, a betegek számának emelkedésére számíthatunk.”

A COVID-19-ben szenvedő betegek számára fenntartott ágyak 26 százaléka foglalt. A járvány legrosszabb időszakában ez 100 százalék körül volt.

Krišková tájékoztatása szerint a kórház készül az omikron-hullámra. „A kormányhatározatnak megfelelően felkészülünk a nagy számú beteg fogadására és ellátására” – magyarázta Ľuboslav Beňa, a kórház ügyvezető igazgatója.

  • forrás: tasr, fotó: unlp.sk

Related Posts

Júniusi rendezvények a MaJel Rovás Központban
Júniusi programok a Thália Színházban
Május a kassai Thália Színházban