A Rimaszombati járásban több mint száz osztályt be kellett zárni a járvány miatt

A Rimaszombati járásban több mint száz osztályt be kellett zárni a járvány miatt

A világjárvány aktuális hulláma miatt több mint száz iskolai osztályt be kellett zárni a Rimaszombati járásban. Múlt héten a tiszolci és a gesztetei alapiskolákban az egész felső tagozat távoktatáson vett részt, Feleden az alsó tagozatos tanulók maradtak otthon. A TASR hírügynökséget Tatiana Majanová regionális tisztiorvos tájékoztatta csütörtökön.

A járás egészét tekintve az elmúlt héten 15 alapiskola 75 osztálya volt karanténban, a COVID-pozitív gyerekek száma meghaladta a 90 főt, nyolc alkalmazott is fertőzött volt. “Hat középiskolában összesen 25, négy óvodában pedig összesen négy osztály volt karanténban” – tette hozzá Majanová.

A tisztiorvos szerint a járásban romlott a járványhelyzet. Az új esetek száma az előző időszakkal összehasonlítva több mint a kétszeresére nőtt. Ezen a héten már több mint 400 új esetet vettek nyilvántartásba.

“A járásban minden jel szerint már az omikron variáns terjed. A betegség leginkább az oktatási intézményekben terjed, a munkahelyeken még aránylag jó a helyzet, csak szórványosan fordulnak elő megbetegedések” – fűzte hozzá Majanová.

A rimaszombati székhelyű regionális közegészségügyi hivatal nyilvántartása szerint a Nagyrőcei járásban is több mint a kétszeresére emelkedett a pozitív esetek száma. Múlt héten 35 iskolai osztályt zártak be a COVID-19 betegség miatt. Majanová elmondása szerint a két járásban a hivatal dolgozóinak naponta mintegy 300 új esetet kell átfogóan feldolgozniuk, egyelőre győzik a kontaktszemélyek felkutatását.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet