Az enyhítések az éttermeket és az áruházakat is érintik

A szombattól (február 26.) érvényes enyhítések az éttermeket és az áruházakat is érintik. Eltörlik az olyan előírásokat, mint az asztalok közötti kötelező kétméteres távolság, vagy azt, hogy csak legfeljebb négyen foglalhatnak helyet egy asztalnál. Ez a szlovák közegészségügyi hivatal (ÚVZ) aktuális rendeleteiből következik – tájékoztatott a TASR hírügynökség.

Az éttermekben továbbra is csak az asztaloknál ülve lehet majd fogyasztani. A bevásárlóközpontokban az étkezősarkok és a vendéglátóipari létesítmények kapacitáskorlát nélkül fogadhatnak vendégeket, de ezeken kívül tilos lesz ételt vagy italt fogyasztani az áruház területén. Továbbra is gondoskodni kell a megfelelő fertőtlenítésről.

Az ügyfelek számát nem fogják korlátozni a szépségápolásra szakosodó szolgáltatóegységek esetében sem. A rendelet szerint azonban ezek tulajdonosainak úgy kell alakítaniuk az időbeosztásukat, hogy legyen idejük a munkaterület takarítására és fertőtlenítésére.

Az edzőtermekben a megengedett maximális létszám 50 fő lesz, a másik lehetőség, hogy a fedett létesítményben 15 négyzetméterenként tartózkodhat majd egy személy.

Február 26-tól a nem oltottak is látogathatják a tömegrendezvényeket

Február 26-tól megszűnik a látogatási tilalom a kórházakban

 – forrás: tasr, fotó: .pexels.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják
A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak ajánlatos beoltatniuk magukat