Felhívás: XII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny

Felhívás: XII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia meghirdette a kiemelkedő néprajzkutatóról és folklórgyűjtőről elnevezett országos népmesemondó versenyét, melynek célja a magyar népmesekincs és a hagyományos mesemondás megismerése, elsajátítása és népszerűsítése. A nevezési határidő 2022. március 31. A XII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntőjére Gombaszögön és Rozsnyón kerül sor 2022. június 6-7-én.

Az 1. kategóriába az alapiskolák 1–3. évfolyamos tanulói, a 2. kategóriába a 4–6. évfolyamosok, a 3. kategóriába a 7–9-esek jelentkezhetnek. A 4. kategóriába a középiskolás diákok, az 5. kategóriába pedig a felnőttek jelentkezését várják.

A versenyben a fenti kategóriák szerinti korosztályú, Szlovákiában élő gyermekek, fiatalok és felnőttek vehetnek részt. A versenybe a magyar prózai népköltészeti műfajok közül választott népmesével lehet benevezni – olvasható a felhívásban.

A területi elődöntők áprilisban és májusban zajlanak majd, a tervezett helyszínek Nyugat-Szlovákia: Bős, Zsigárd, Gúta, Ipolyszakállos, Közép-Szlovákia: Ragyolc, Bátka, Várhosszúrét, Kelet-Szlovákia: Kisgéres. Az egyes elődöntők helyszínei a jelentkezések arányában módosulhatnak. Az elődöntők pontos helyszínéről és időpontjáról minden jelentkezőt értesítenek a szervezők.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet