Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia – felhívás szlovákiai magyar egyetemisták, fiatal kutatók részére

Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia – felhívás szlovákiai magyar egyetemisták, fiatal kutatók részére

A XVII. Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK) 2022. november 24-25-én kerül megrendezésre Komáromban, a Selye János Egyetemen. A pályamunkák nevezési határideje 2022. június 17.

A Szlovákiai Magyar Tudományos Diákköri Tanács (SZMTDT), a Selye János Egyetem (SJE), a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara (NYKFE KeTK), a Jedlik Ányos Polgári Társulás és a Diákhálózat (DH) mint főszervezők közreműködésével az OTDT Tudományos Diákkörök Határok Nélkül (HTDK) programja, a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata (SJE HÖK) valamint a Szlovákiai Magyar Akadémiai Tanács (SZMAT) védnöksége alatt meghirdeti 2022-re a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferenciát.

A konferencián versenyzőként nem magyarországi felsőoktatási intézmények szlovákiai és csehországi származású hallgatói vehetnek részt, továbbá a szlovákiai ill. csehországi egyetemek azon külföldi hallgatói, akik a konferencián magyar nyelvű előadással tudnak részt venni.

A konferencia nyelve magyar. Lehetőség van azonban szlovák, cseh, angol vagy (egyeztetés szerint) más idegen nyelvű pályamunkával való nevezésre is, amennyiben a versenyző készít egy rövid magyar nyelvű rezümét, valamint a konferencián magyar nyelven mutatja be munkáját – tájékoztatták portálunkat a szervezők.

Nevezni önképzési céllal készült diáktudományos tevékenységet dokumentáló pályamunkával lehet.

A konferencián való részvétellel kapcsolatos részletes információk az ftdk.ujs.sk honlapon találhatók.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet