Kassán nem csökken a kórházi kezelésre szoruló COVID-pozitív gyerekek száma

A kassai gyermekkórházban nem csökken a kórházi kezelésre szoruló, koronavírus-fertőzött gyerekek száma. A kiskorú páciensek száma február közepén nőtt meg ugrásszerűen, ekkor az átcsoportosított osztály is megtelt. A TASR hírügynökséget Jana Holubčíková kórházi szóvivő tájékoztatta hétfőn.

Martin Mráz egészségügyi helyettes elmondása szerint harmadik hete nem változik a kassai gyermekkórházban kezelt gyerekek száma. Pillanatnyilag 20 COVID-pozitív gyereket látnak el az intézményben. Egyikük sem szorul mesterséges lélegeztetésre, néhányan viszont oxigénterápiát igényelnek.

A kórházban kezelt gyerekek kora változó. A páciensek többségének légzőszervi panaszai vannak, mellkas-fájdalommal, tüdőgyulladással küzdenek. Vannak olyan gyermekek is a kórházban, akiknél a COVID-19 tünetmentes, de egyéb társuló diagnózisok, például neurológiai vagy onkológiai betegségek állnak fenn – számolt be a TASR hírügynökség.

A pandémia negyedik hulláma következtében került a legtöbb kiskorú páciens a kassai gyermekkórházba. A kórházi esetek számának növekedése miatt át kellett csoportosítani az egyik osztályt is.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com

Related Posts

Júniusi rendezvények a MaJel Rovás Központban
Júniusi programok a Thália Színházban
Május a kassai Thália Színházban