A tömegrendezvényeken ajánlott a gyakori szellőztetés és a fertőtlenítés

A tömegrendezvényeken ajánlott a gyakori szellőztetés és a fertőtlenítés

Ajánlott a megfelelő szellőztetés és a helyiségek gyakori fertőtlenítése a tömegrendezvényeken, a mellékhelyiségekbe folyékony szappant és papírtörlőt kell kihelyezni – hívta fel a figyelmet az országos tiszti főorvos a COVID-19 terjedésének megelőzésére vonatkozó ajánlásában. A TASR hírügynökséget Daša Račková, az SZK Közegészségügyi Hivatalának (ÚVZ) szóvivője tájékoztatta.

A tömegrendezvények helyszínének bejáratánál ajánlott fertőtlenítőszereket kihelyezni, és ha erre lehetőség van, fix ülő- vagy állóhelyeket kell kijelölni. Ha a rendezvény szabadtéren zajlik, a területet ki kell jelölni, és meg kell jelölni a be- és kijáratot.

Azt is hangsúlyozta az országos tiszti főorvos, hogy akinek akut légúti tünetei vannak, az ne vegyen részt tömegrendezvényen. A rendezvény résztvevői ne érintkezzenek, például kerüljék a kézfogást. A tömegrendezvényeken az érkezésnél és a távozásnál továbbra is ügyelni kell arra, hogy a nem egy háztartásban élők tartsanak egymástól kétméteres távolságot.

A kulturális rendezvényeken kerülni kell a fizikai érintkezést a közönséggel. Mikas hangsúlyozza, hogy az egyes fellépők csoportoknak külön zónát kell kialakítani úgy, hogy minimalizálják közöttük a találkozás lehetőségét.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet