Koronavírus: továbbra is minden létesítményben be kell tartani a járványügyi intézkedéseket

Koronavírus: továbbra is minden létesítményben be kell tartani a járványügyi intézkedéseket

Továbbra is minden létesítményben (beleértve például a vendéglőket, az áruházakat, a fitnesz- és wellness-központokat, a sífelvonókat, a szálláshelyeket stb.) be kell tartani a járványügyi intézkedéseket – figyelmeztet a SZK Közegészségügyi Hivatala (ÚVZ) csütörtökön közzétett ajánlásában.

„A kiskereskedelmi létesítmények és a szolgáltatások üzemeltetőinek azt javasoljuk, figyeljék a maszkviselésre vonatkozó hatályos szabályozásokat – közölte az országos tiszti főorvos hivatala.

A működtetőnek fertőtlenítőszerekről, alkoholos kézfertőtlenítőről vagy eldobható kesztyűről kell gondoskodnia. „Ajánlott óránként fertőtleníteni a mellékhelyiségeket, a mosdóban folyékony szappant és papírtörlőt kihelyezni” – hangsúlyozta az ÚVZ.

A gondoskodni kell a legalább kétméteres védőtávolság betartásáról is. A helyiségeket, a felületeket, a fogantyúkat, a bevásárlókocsikat és -kosarakat, valamint a többi használati tárgyat is vírusölő szerrel kell rendszeresen fertőtleníteni.

„A levegő megfelelő áramoltatásáról is gondoskodni kell. Lehetőség szerint a nem egy asztalnál ülő vendégeknek is minél távolabb kell ülniük egymástól” – tájékoztatott az országos tiszti főorvos hivatala.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet