A külföldön beoltottak is igényelhetik a COVID-igazolványt

Digitális, európai uniós COVID-igazolványt azok is igényelhetnek, akik nem Szlovákiában kapták meg a védőoltást. A TASR hírügynökséget Veronika Daničová, az Egészségügyi Információk Nemzeti Intézete (NCZI) Kommunikációs és Marketingosztályának igazgatója tájékoztatta szerdán.

„Digitális, európai uniós COVID-igazolványt kaphat bárki, aki teljesíti Szlovákiában az ingyenes oltás feltételeit, és egy nálunk is elismert vakcinával oltották be. Az NCZI be fogja jegyezni az oltás tényét akkor is, ha az illető nem vette fel az ún. booster dózist”– tette hozzá Daničová.

Az igazolványt igénylőknek ki kell tölteniük egy becsületbeli nyilatkozatot és egy információs táblázatot, amelyet a korona.gov.sk oldalon tettek közzé. A kitöltött, aláírt és beszkennelt dokumentumokat a dcc@nczisk.sk e-mail címre kell elküldeni, az összes dózisról kiállított igazolás beszkennelt változatával együtt, PDF formátumban.

Az igénylő ezt követően egy SMS üzenetben kapja meg az ún. COVID-19-PASS-t, amellyel a korona.gov.sk oldalon keresztül kérvényezheti a digitális, európai uniós COVID-igazolvány kiállítását.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Szeptember óta 165 sárgaságos megbetegedést regisztráltak Kassán és környékén
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják