Folyamatosan javul a szlovákiai járványhelyzet

Folyamatosan javul a szlovákiai járványhelyzet

Folyamatosan javul a járványhelyzet Szlovákiában – jelentette ki a keddi kabinetülést követően Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt). Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) vezetője közölte, hogy jelentősen csökken a fertőzöttek, a kórházakban fekvő betegek és a gépi lélegeztetésre szorulók száma is.

Jelenleg kevesebb mint 1700 COVID-fertőzött fekszik kórházban, és a kórházi felvételek száma csökken. „A múlt héten átlagosan napi 150 beteg került kórházba” – mondta Mišík.

„Ami a fertőzöttek számát illeti, jelenleg azon a szinten vagyunk, ahonnan ez a hullám indult” – jegyezte meg az IZA vezetője. Hozzátette, hogy jelentősen csökken az új fertőzöttek aránya is. A legtöbb eset az ország nyugati részén, a Pozsonyi, a Szenci és a Bazini (Pezinok) járásban van, de még itt is csökkenő tendenciát mutat a megbetegedések száma.

A mentőket a múlt héten átlagosan 100 alkalommal riasztották naponta. „A korábbi hullámok csúcspontjain naponta körülbelül 450 hívás érkezett a mentőköz” – mondta.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet