Kassa megye a legkeletibb segélykoncertet szervezi Ukrajna megsegítésére

Kassa megye a legkeletibb segélykoncertet szervezi Ukrajna megsegítésére

Kassa megye önkormányzata a legkeletibb segélykoncertet szervezi meg Ukrajna megsegítésére. A Zempléni Széles-tónál (Zemplínská šírava) fellép David Koller, a cseh Lucie együttes vezetője, aki a háború kitörése óta részt vesz az ukrajnai lakosság támogatására szervezett akciókban. A koncert bevételéből élelmiszert vásárolnak – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Anna Terezková, Kassa megye elnökének szóvivője.

„Sok Ukrajnából menekülő ember számára Kassa megye jelenti a kaput egy biztonságosabb világba, a keleti végek lakossága pedig számtalanszor megmutatta már, mennyire segítőkész. A zempléni segélykoncert lesz a legkeletibb ilyen rendezvény Európában, és a legközelebbi az ukrán határhoz. A teljes bevételt ukrajnai családok megsegítésére fordítjuk” – jelentette ki Rastislav Trnka megyeelnök.

David Kolleren kívül fellép a Gladiator, a Desmod, Robo Šimko, a nagymihályi Flegment együttes, Ľubo Virág énekes, a Hurikán és a Jurošík folklórcsoport. A koncert a Széles-tavi amfiteátrumban lesz vasárnap (április 24.), a műsor 13 órakor kezdődik és késő estig tart.

A belépés díjtalan, az adakozás önkéntes, a szereplők ingyen lépnek fel. Aki nem megy a koncertre, de szeretne adakozni, Kassa Megye Önkormányzatának Alapítványa (Nadácie Košického samosprávneho kraja) transzparens számlájára küldhet pénzadományt, a számlaszám:  SK72 0900 0000 0051 8801 1600.

  • forrás: tasr, fotó: 


Hagyj üzenetet