Megkezdődött a charterszezon a kassai repülőtéren

Megkezdődött a charterszezon a kassai repülőtéren

Vasárnap (június 5.) elindult az idei első chartergép a kassai repülőtérről a törökországi Antalyába. A terv szerint november 3-ig lehet tengerparti üdülőhelyekre eljutni Kassáról, az utolsó gépek az egyiptomi Hurghadába tartanak majd – tájékoztatta a TASR-t Karolína Linhartová, a repülőtér szóvivője.

A Smartwings légitársaság Boeing 737-800-as gépe vasárnap este 188 utast szállított a török üdülőhelyre. Kassáról összesen hét ország tíz üdülőhelyére lehet eljutni utazási irodák szervezésében. Önálló repülőjegyet a bulgáriai Burgaszba, a Ciprusi Larnakába, Antalyába, valamint a krétai Heraklionba és Rodoszra lehet váltani.

„Nagyon örülünk, hogy két ilyen nehéz, járvánnyal sújtott év után ezen a nyáron teljes mértékben beindul a turistaszezon a repülőterünkön” – mondta Thomas Dworschak, a repülőtér ügyvezető igazgatója.

Kassáról júniustól az Austrian Airlines repül Bécsbe, a lengyel LOT Varsóba, a Ryanair London Stanstedre, Prágába, Liverpoolba, Dublinba, Bécsbe és Varsó-Modlinra, a Wizz Air pedig a londoni Luton repülőtérre.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet