A Kárpát-medencei Magyar Családok Találkozója Nyíregyházán

A Kárpát-medencei Magyar Családok Találkozója Nyíregyházán

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a Nyíregyházai Sóstói Múzeumfalu területén június 25-én szervezte meg a családok találkozóját.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján dr. Szabó Tünde kormánybiztos, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, dr. Gégény Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Rákóczi Ildikó, Nyíregyháza megyei Jogú város települési képviselője, Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke, valamint házigazdaként Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A megnyitó után következtek a hazai fellépők majd a határon túli szervezetek vették át színpadot. A Felvidékről, a gömöri régióból Ligart László Lóránt adta elő Zágony Olga: Testvérünk születtek című prózáját. A zoboraljai régióból felléptek a nagycétényi Tulipán néptánccsoport tagjai, a nagycétényi Zachar Amelia és Szőke Csaba, Bartalos Erika: A szemüveg, illetve Traktor című versét szavalták el. A mátyusföldi régiót a zsigárdi Jánoska Balázs képviselte.

A nap folyamán különböző programokat biztosítottak a szervezők. A családi nap kísérőrendezvényei a kutyás rendőr bemutató, kézművesfoglalkozások és a tűzoltók által szervezett bemutató és habparti volt.

A rendezvényre anyaországi és határon túli családok érkeztek a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Délvidékről. A családok találkozója közel ezer résztvevővel zajlott. A rendezvény célja a Kárpát-medencei régiók kulturális, turisztikai, valamint gasztronómiai bemutatkozásával kapcsolódási pontokat teremteni a családok számára.

  • szöveg, fotó: M. Gy.


Hagyj üzenetet