Vízhiány van Kelet-Szlovákia egyes részein

Az elmúlt napok csapadékosabb időjárása ellenére nem nőtt jelentősen a folyóvizek vízhozama Kelet-Szlovákiában – közölte a TASR a Kelet-Szlovákiai Vízgazdálkodási Társaság (VVS).

A vállalat tájékoztatása szerint továbbra is azokon a részeken jelenti a legnagyobb gondot a vízhiány, ahol nincs vezetékes víz, és a családi házak kútjait használják. „Az ilyen települések polgármesterei folyamatosan azt kérik, hogy tartálykocsikkal szállítsunk nekik ivóvizet” – közölte a VVS.

A vállalat rozsnyói üzeme Körtvélyesre, Imrikfalvára (Dedinky) és Pacsára szállít vizet. Kassa környékén a Csermely-völgyben, Mecenzéfen és Kassabélán hasonló a helyzet, a múlt héten Györkére (Ďurkov) és Regeteruszkára (Ruskov) is vizet kellett szállítani. „A helyzet egyelőre nem olyan válságos, hogy korlátozni kellene a lakossági vízszolgáltatást” – tette hozzá a vízgazdálkodási vállalat.

A csapadéknak köszönhetően enyhén emelkedett a folyóvizek vízhozama Nagymihály térségében, ott jelenleg nincs szükség a tartálykocsikra.

„A tőketerebesi üzem vezetékes vízzel látja el a környékbeli településeket, így ott a helyzet változatlan, nem érezték meg a szárazság hatását” – zárta a VVS.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Az influenzajárvány miatt 75 iskolát és óvodát kellett bezárni Kassa megyében
Véradásra kérik a lakosságot, főleg Kelet-Szlovákiában csökkent a vérkészlet
Ma éjszaka és szerda reggel talaj menti fagyra kell számítani az egész országban