Ardó neve összeforrott a lecsóval

Ardó neve összeforrott a lecsóval

Hetedszer szervezték meg a Lecsó-partit szeptember 3-án Pelsőcardón, ahol ismét több, mint tíz csapat mérkőzött meg egymással a „lecsókészítés tudományában”. A kötetlen szórakozást kínáló rendezvény sikereit a járványhelyzet miatt kihagyott két év nem befolyásolta.

Az alig százhatvan lelket számláló település a közelebbi és távolabbi községekből, városokból érkező érdeklődőkkel többszörösére duzzadt.

“Községünk neve összeforrott a lecsóval. Immár hetedik alkalommal szerveztük meg a rendezvényt, amelyre idén tizenegy csapat jelentkezett be. Zömében a régióból vannak a résztvevők, de van új csapat is, ők Szőlősardóból érkeztek. Reményeink szerint szorosabb kapcsolatot sikerül kialakítanunk egymással” – nyilatkozta portálunknak Fábián Dániel polgármester.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tizenegy csapat kondérjaiban rotyogtak a lecsók. A kiértékelésük kétféleképpen zajlott. A zenés és szórakoztató programok alatt a kóstolójegyeket a résztvevők azon csapatnak adhatták oda, amelyiknek a lecsója legjobban ízlett nekik, illetve a zsűri további három helyezést osztott ki.

A kóstolók a jabloncai Mi-Zu csapat lecsóját minősítették a legfinomabbnak, a közönségszavazás második díjazottja a szomszéd település, a gömörhosszúszói csapat, a harmadik pedig a gömörhorkai TRIÓ csapat lett.

Az ardói lecsófesztivál nem csak az ízekről és a lecsóról szól, hiszen a gasztronómia mellett a szórakozás, a régi-új barátságok felelevenítése és a zenei élmények is helyet kapnak, valamint a legkisebbek kikapcsolódására is odafigyelnek a szervezők.

Az idei fesztivál zsűrije által díjazott lecsók közül a harmadik helyezést az ardói Dubina csapatának főztje, a másodikat az ardói „Všade dobre, ale v Ardove najlepšie” nevet viselő csapat, az első helyezést pedig az ardói vadászegyesület csapata érdemelte ki. A kiértékelést követően tombolahúzásra és szórakozásra került sor a K&K Band együttessel.

  • PRO LE-TI


Hagyj üzenetet