Szeptember végéig lehet egészségbiztosítót váltani

Szeptember végéig lehet egészségbiztosítót váltani

Szeptember végéig lehet egészségbiztosítót váltani, emlékeztetett az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS). Az állami Általános Egészségbiztosító, illetve a Dôvera és az Union magán egészségbiztosító közül választhatnak az emberek.

Évente lehet biztosítót cserélni, a jelentkezési lapot szeptember 30-ig kell kitöltetni, és csak egy biztosítónál lehet leadni. Ha valaki több biztosítóba is bejelentkezik, valamennyi átjelentkezési lapja érvénytelen – magyarázta a TASR hírügynökségnek Monika Hudecová, az ÚDZS szóvivője. Az átlépés a következő év januárjától érvényes, és kötelező tájékoztatni róla a munkaadót.

A felügyeleti hivatal az átlépésekkel kapcsolatban tisztességtelen ügyféltoborzási praktikákra is felhívta a figyelmet. „A biztosítottak panaszlevelekben számoltak be arról, hogy a tudomásuk nélkül került sor az átjelentésükre, és félrevezető információkat kaptak az íveket velük kitöltető személyektől. Például azt, felmérésről van szó, hogy mennyire elégedettek a biztosítójukkal, de átjelentkezésről szó sem esett” – magyarázta Hudecová. A hivatal azt ajánlja, mindenki figyelmesen olvassa el, mit ír alá.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet