Figyelmezető sztrájkot hirdetett Kassán és Rozsnyón az eurobus társaság szakszervezete

Figyelmezető sztrájkot hirdetett Kassán és Rozsnyón az eurobus társaság szakszervezete

Hétfőre (szeptember 26.) figyelmezető sztrájkot hirdetett Kassán és Rozsnyón az eurobus részvénytársaságnál működő szakszervezet – tájékoztatta a TASR-t Milan Boberský, a KOVO Eurobus kassai alapszervezetének elnöke.

„A sztrájkot a kollektív szerződésről szóló, a munkaadóval folytatott tárgyalások kapcsán hirdettük meg. Reggel nem indulnak el a buszok. Ez azokra a járatokra vonatkozik, amelyek sofőrjei csatlakoznak a sztrájkhoz” – mondta Boberský, hozzátéve, hogy egész napos sztrájk lesz.

Az eurobus a Kassa megyei önkormányzat egyik szerződéses partnere. „A másik szállítóval, az ARRIVA-val, valamint más regionális társaságokkal tárgyalunk a járatok pótlásáról és a sztrájk hatásainak mérsékléséről” – jelentette ki Rastislav Trnka megyeelnök.

A megye emlékeztetett, hogy nem fenntartója és nem is részvényese egyik autóbusz-társaságnak sem, így nincs beleszólása a magáncégek belső ügyeibe. Ugyanakkor a megye teljesítette a szerződésbe foglalt kötelezettségeit, ezért ugyanezt várja el az eurobustól, vagyis a jóváhagyott menetrend szerinti közlekedés biztosítását.

„Az eurobus Rt.-től kapott tájékoztatás szerint a társaság egyelőre nem tudja felmérni a sztrájk mértékét és a kimaradó járatok számát, de leszögezte, hogy igyekszik minimalizálni a hatásokat és mindenben együttműködik a megyével” – közölte Kassa megye önkormányzata.

  • forrás: tasr, fotó: Facebook eurobus


Hagyj üzenetet