A Szociális Biztosító honlapján ki lehet számolni a 14. nyugdíj összegét

A Szociális Biztosító honlapján ki lehet számolni a 14. nyugdíj összegét

Számológépet működtet a honlapján a Szociális Biztosító, melynek segítségével egyszerűen meg lehet állapítani, ki mekkora 14. nyugdíjat kap. A számológépbe nemcsak euróban, hanem más pénznemben is be lehet írni a nyugdíj összegét, az eredményt euróban adja meg, centre kerekítve – tájékoztatott a biztosító.

„A számológépet nagyon egyszerű használni, csak a nyugdíj vagy nyugdíjak nagyságát kell beírni. Egy kattintás után a számológép azonnal megmutatja, mekkora lesz a decemberben folyósított úgynevezett 14. nyugdíj” – mondta Martin Kontúr, a biztosító szóvivője.

A 14. nyugdíjat automatikusan fizeti a biztosító, nem kell kérvényezni. A maximális összege 210 euró lesz, azok kapnak ekkora kiegészítést, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 234,42 eurót. A nyugdíj összegének emelkedésével a kiegészítés fokozatosan csökken, a 928,87 eurós vagy még magasabb nyugdíjat felvevők 35 euró kiegészítést kapnak.

A külföldről kapott nyugdíj átszámításához az Európai Központi Bank vagy a Szlovák Nemzeti Bank 2022. október 1-jén érvényes árfolyamát veszik alapul.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet