Interaktív kézműves foglalkozások a Gömöri Művelődési Központ szervezésében

Interaktív kézműves foglalkozások a Gömöri Művelődési Központ szervezésében

A Gömöri Művelődési Központ interaktív hagyományos népi kulturális programokat szervez a Rozsnyói járás magyar kisebbségi csoportjai számára – tájékoztatta portálunkat az intézmény.

A Gömöri Művelődési Központ, Kassa megye kulturális intézménye szervezésében valósul meg a VIII. Interaktív hagyományos népi kultúra a kézműves műhelyekben című projekt. A programsorozat célja, hogy megismertesse a magyarajkú résztvevőket a népi kultúrával, és felhívja a figyelmet a hagyományok és a kulturális örökség megőrzésére. Az egyes rendezvényeken kézműves foglalkozások keretében ismerkednek a csoportok a különféle technikákkal és természetes anyagokkal.

Az első alkalom október 18-án valósult meg a Gömöri Hagyományok Házában, Rozsnyón. A foglalkozásokon a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolájának 57 diákja vett részt. A gyerekek négy műhelyben bővíthették tudásukat és fejleszthették kézügyességüket, így megismerkedhettek a bőrözés, a szövés, a drótozás és a nemezelés alapjaival“ – foglalta össze Tegdes Egyházi Dóra, a Gömöri Művelődési Központ kisebbségi kultúráért felelős menedzsere.

A projekt keretében a téli hónapokban még Tornagörgőn, illetve Szádalmáson valósulnak meg interaktív kézműves foglalkozások. A középpontban itt is a hagyományos népi kézműves technikák állnak majd. A programsorozat támogatója a Kisebbségi Kulturális Alap.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet