A numizmatikai gyűjtemény tárgyainak bemutatása – interaktív foglalkozás iskolásoknak

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, a Kassa Megyei Önkormányzat kulturális intézménye Rozsnyó várossal együttműködve, az Interaktív barangolások a Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményében című projekt keretében szervezi meg a numizmatikai gyűjtemény tárgyainak bemutatását. Az alapiskolás tanulóknak szóló foglalkozásra november 15. és 30. között kerül sor a főtéri Galériában. 

A program során Mgr. Pavol Lackanič,  a múzeuim igazgatója Az ember és a pénz címmel tart előadást, mely a különféle történelmi fizetési módok és fizetőeszközök bemutatásáról szól, valamint helyükről a társadalomban a legrégebbi időktől napjainkig.

Az előadás és a numizmatikai műtárgyak bemutatása mellett a tevékenység része lesz egy workshop is, ahol a tanulók kipróbálhatják a pénzverést és különböző interaktív ismeretterjesztő játékokat, mint például a Dobble, puzzle vagy a pexeso – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, mivel a résztvevők létszáma korlátozott. A részvételi díj 1 €/diák, a foglalkozás időtartama körülbelül 90 perc.

Előzetes jelentkezés és információ: Mgr. Badin Gabriella, e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk, tel.: 0907 769 338

A projekt Rozsnyó város anyagi támogatásával valósul meg.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

Related Posts

Kerékpáron a baglyok nyomában – múzeumi tábor gyerekeknek
Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Rozsnyói Vásár
Július a Rozsnyói Bányászati Múzeumban