Adventváró alkalmat tartottak Gömörhosszúszón

Aktív civilek kezdeményezésére adventváró alkalmat tartottak november 26-án Gömörhosszúszón Lóczy Tibor evangélikus lelkésszel az ifjúság és gyermekek részére, amelynek keretében kézműves foglalkozások valósultak meg.

„A mai napon egy kicsit a gyerekeket megismertettem az adventtel, az Úr eljövetelének várakozásával. Az eljövetelről, a szeretetről és a Krisztusi üzenet szívvel történő elfogadásáról beszélgettünk. Mindemellett énekeltünk egy kicsit, amely dalokkal már karácsonyra is utaltunk. Tehát elkezdtük a karácsonyi ünnepkört” – nyilatkozta Lóczy Tibor.

A nap apropója volt, hogy Lóczy Tibort két héttel ezelőtt szentelték lelkésszé, és ebből az alkalomból köszöntötték őt a jelenlévők, valamint az adventváró alkalom ideje alatt kicsik és nagyok, szüleik és nagyszüleik együtt készítették azokat a díszeket, amelyek az evangélikus templomban felállításra kerülő fenyőfát fogják díszíteni. Papírból készült szalagok, masnik, gömbök, majd fonállal kombinálva angyalkák kerültek elő az ügyes kezek alól. Az adventi és karácsonyi zenék mellett a kisebb gyerekek még rajzoltak, a nagyobbak és a felnőttek adventi koszorút készítettek. A rendezvény „tűzijátékkal” ért véget a kultúrház előtti téren.

  • PRO LE-TI

Related Posts

A tűzoltók fokozott tűzveszélyre figyelmeztetnek a Rozsnyói járásban
Az influenzajárvány miatt 75 iskolát és óvodát kellett bezárni Kassa megyében
Van bennünk empátia és tenni akarás – az Egy táska női szeretet idei kampányába már 50 gyűjtőpont csatlakozott