“Cicaharc” – Rimaszombatból a film világába

“Cicaharc” – Rimaszombatból a film világába

A Pósa Lajos Társaság idei utolsó Légy Lámpás estjén, 2022. december 15-én (csütörtök) 18.00 órától két rövidfilmet mutatnak be, melyek rendezője a rimaszombati származású Varga Gábor. A filmrendező-operatőrrel Nyitrai Nóra beszélget a rimaszombati Csillagházban (Daxner u. 36.).

A rimaszombati származású Varga Gábor rendező Csendes környék című filmje díjazott lett a 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, és jelenleg is számos projekten dolgozik. Azt est folyamán ezt a filmet is megtekintheti a közönség további alkotásokkal egyetemben.

“Csendes környék” 

Vajon képes lehet apa és fia áthidalni a közöttük húzódó szakadékot, ha mindketten tudják, hogy már nincs sok idejük hátra? András az egész életét arra tette fel, hogy otthont teremtsen a fiának, élete végén azonban azzal kell szembesülnie, hogy a ház, amit felépített, a halála utána üresen fog állni.

Kristófnak nincs barátnője, sem gyermeke, fotózással keresi a kenyerét, és édesapját ápolja, mivel az öreg a betegsége miatt már nem tudna gondoskodni magáról. Hiába élnek azonban együtt néhány hónapja, kapcsolatuk hideg maradt, nem értik és nem ismerik egymást. Azonban amikor András egy este rájön a fia legféltettebb titkára, mindketten válaszút elé kerülnek: megpróbálják feltépni a közöttük feszülő csendet, és megkísérelnek közelebb jutni egymáshoz, amíg még lehet, vagy haladnak tovább az elfojtások és elhallgatások útján.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet