Drágul az iskolai étkeztetés és a kollégiumi szállás Kassa megyében

Januártól drágul az étkeztetés és a szállás Kassa megye kollégiumaiban, az általános érvényű rendeletet hétfőn hagyta jóvá a megyei képviselő-testület.

A megyei iskolakonyhákon 40 centtel drágul az ebéd, az egész napos kollégiumi étkezés pedig 82 centtel. A kollégiumi szállás 8-20 euróval lesz drágább, így havonta 20-60 euróra emelkedik, az eddigi 12-40 euróról.

Emelkedik a tandíj a nyelviskolákban, továbbá a hozzájárulás a szabadidőközpontokban, drágul az óvoda, a napközi, valamint az óvodai és az iskolai étkeztetés.

Az áremeléseket az energiaárak növekedésével, az inflációval és az alkalmazottak fizetésének valorizálásával indokolja a megye. „Ezért úgy szabtuk meg az összegeket, hogy megfelelő mozgásteret nyújtsanak a fenntartóknak és az oktatási intézményeknek az elkövetkező évekre. Az emelés pontos összegét az iskolai létesítmény, illetve a nyelviskola igazgatója határozza meg” – tette hozzá a megyei hivatal.

Rastislav Trnka megyeelnök arról tájékoztatott, hogy a megye egy évben átlagban 2243 eurót költ egy diák kollégiumi elszállásolására. „Ez azt jelenti, hogy a költségek javát továbbra is a megye állja” – szögezte le.

  • tasr, fotó: pexels.com

Related Posts

Csütörtökön Kassa megyei útjain is tüntetni fognak a gazdák
Az influenzajárvány miatt 75 iskolát és óvodát kellett bezárni Kassa megyében
Állandó képzőművészeti tárlattal és interaktív műteremmel gazdagodott a felújított Galéria